Archief
Google Maps

Google Maps

'Dijkgraaf moet plek kunnen krijgen bij Pettendijk'

Paardensportcentrum De Dijkgraaf zou van de gemeente Westland medewerking moeten krijgen om zich te vestigen op een locatie aan de Pettendijk in Maasdijk, ook al is dat in strijd met provinciale regelgeving. Dat vinden de raadsfracties van GemeenteBelang Westland (GBW) en LPF, die hiertoe in de komende raadsvergadering een motie indienen.

De Dijkgraaf moet weg van de huidige locatie aan Plaats Langeveld in Monster, omdat de tijdelijke vergunning vorig jaar zomer afliep. De manege wordt daar sindsdien door de gemeente gedoogd, maar enkele buren hebben om krachtig optreden tegen de onwettige situatie gevraagd.

In het afgelopen jaar had De Dijkgraaf zeker drie andere locaties op het oog, in respectievelijk Wateringen, De Lier en 's-Gravenzande, maar om uiteenlopende redenen konden die niet tot resultaat leiden.

De locatie aan de Pettendijk zou volgens de gemeente niet haalbaar zijn vanwege de provinciale regels met betrekking tot stikstof. "Grofgenomen legt deze regelgeving tot 5 km uit de kustlijn nagenoeg alle bouwplannen lam", verzuchten GBW en LPF. Volgens de fracties maakt de regelgeving niet duidelijk, wat eventuele consequenties zijn indien de gemeente wel meewerkt bijvoorbeeld aan het verplaatsen van De Dijkgraaf.