Archief
Abengoa

Abengoa

Onduidelijkheid over situatie bij CO2-leverancier Abengoa

Het is onduidelijk hoe de situatie op dit moment precies is bij het Spaanse bio-energiebedrijf Abengoa dat in de Rotterdamse Europoort gevestigd is. Het bedrijf is een van de twee leveranciers van CO2 voor de tuinbouwsector. Op dit moment levert het bedrijf geen CO2 meer en dat is een groot probleem, omdat de andere leverancier, Shell, dat nu ook niet kan doen vanwege geplande werkzaamheden.

Het bedrijf Ocap, dat de CO2 via ondergrondse leidingen bij de tuinders aanlevert, weet ook nog niet wat het in de komende tijd van Abengoa kan verwachten. En dat is vervelend voor de tuinders, die juist in deze tijd van het jaar extra CO2 nodig hebben voor de groei van hun planten. Ocap probeerde dat probleem op te lossen door CO2 elders vandaan te halen, maar dat is tot op heden niet gelukt, zo liet het bedrijf tegenover WOS Media weten.

Hoe het nu verder gaat, is uiterst onduidelijk. Bij Abengoa was er niemand aanwezig om te laten weten hoe het bedrijf er nu voor staat en wat tuinders kunnen verwachten. Bekend is wel, dat het bedrijf er slecht voor staat. Zo vroeg het eind vorige maand nog uitstel van betaling aan. Ocap is inmiddels wel in gesprek met andere bedrijven die mogelijk in de nabije toekomst CO2 aan kunnen leveren.

Categorieen:
Economie