Twitter Henri Reijgerberg

Vrouwen Virto/Quintus komen net iets te kort voor beker

De handbalsters van Virto/Quintus hebben op Hemelvaartsdag de finale van het nationale bekertoernooi nipt verloren. In het Sportcentrum in Almere moest de Heulse ploeg met 26-27 buigen voor Succes Schoonmaak/VOC uit Amsterdam.

In de eerste helft bereikten de vrouwen van Quintus niet hun topniveau. De eerste punten waren weliswaar voor de Heulse ploeg, maar daarna kwam VOC langszij en langdurig op voorsprong. In de tweede helft was Quintus verdedigend goed op dreef, maar lieten de aanvalsters een paar kansen liggen.

Na 45 minuten was de stand 19-20. Quintus maakte vervolgens gelijk en kwam zelfs op voorsprong. Maar na de 22-21 scoorde VOC weer twee keer. Met nog 50 seconden te gaan, stond het 25-27. Quintus maakte nog een doelpunt, maar kwam dus uit op 26-27 tegen het vooraf favoriet geachte VOC.