Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Tweede VVV-loket in Hoek van Holland, Westland zit zonder

Toerisme is hot in Hoek van Holland. De zaken gaan zelfs zo goed, dat er donderdag een tweede VVV-loket wordt geopend in de badplaats. De winkel staat vlakbij de strandboulevard. Ook het VVV-huisje op het Brinkplein blijft voorlopig bestaan. Het tweede filiaal is een idee van de gemeente Rotterdam.

Medewerkster Annie van den Bos verklaart het succes van Hoek van Holland als toeristische bestemming: "Je hebt hier alles. De zee, het strand, grote boten op de Nieuwe Waterweg en veel historisch erfgoed". Ook het aantal cruiseboten dat dit jaar langs Hoek van Holland vaart, is te merken in de bezoekersaantallen.

"Dat trekt heel veel toeristen. Wij hebben een schema met welke cruiseboot wanneer langsvaart". Toppunt dit jaar is de grootste cruiseboot ter wereld, de Harmony of the Seas. Die zal dinsdag 24 mei over de Nieuwe Waterweg varen. Er kunnen ruim zesduizend mensen aan boord en de boot heeft een miljard euro gekost.

Geen VVV in Westland

Terwijl Hoek van Holland dus een tweede VVV-punt krijgt, kent Westland geen aparte VVV-winkels meer. Maar er komt iets nieuws: Bezoek Westland. De stichting lanceert woensdag 11 mei haar website, dat het paradepaardje en gezicht van Bezoek Westland wordt. "Rond de zomer hebben wij 75 partners", verwacht voorzitter Inge Vermeulen.

Van den Bos van de VVV in Hoek van Holland vindt het een gemis dat in Westland geen VVV-punt is. "De VVV is een goed en sterk merk, lang niet alles is op internet te vinden". Vermeulen benadrukt dat Bezoek Westland nog in een startfase is. "Een baliefunctie is altijd nog mogelijk".