Archief

Alfie urenlang radeloos op zoek naar huis

Tientallen mensen zijn dinsdagavond op zoek gegaan naar de Naaldwijkse hond Alfie die er tijdens een training vandoor was gegaan en voor het laatst was gezien bij het Vlietpolderplein nabij Westerlee. De hond bracht zichzelf herhaaldelijk in levensgevaar door midden op de weg te lopen, maar uiteindelijk liep het goed af.

Politie Westland verstuurde een tweet om naar een bordercollie-achtige hond uit te kijken in de omgeving van de Burgemeester Elsenweg. Kort daarna deed het baasje een oproep via zijn Facebookpagina. Deze werd binnen enkele uren honderden keren gedeeld.

Nadat Alfie tussen 20.30 en 21.00 uur door meerdere mensen gesignaleerd was in de buurt van bloemenveiling FloraHolland, kwam kort na 23.00 uur de melding, dat de hond was gezien in de omgeving van de Peugeotdealer bij de Woerdblok-rotonde in Naaldwijk. Hij ging toen richting het industrieterrein bij de Gamma. "Probeerde hem te vangen, maar hij was iets te snel en we verloren het zicht vanuit de auto. We reden nog een paar rondjes maar konden hem niet meer vinden", aldus een getuige.

Niet lang daarna bleek de hond toch de weg naar huis in de wijk Kruisbroek te hebben gevonden. Tegen 23.30 uur meldde zijn zeer opgeluchte baasje op Facebook: "Alfie stond zojuist voor de deur. Gezond en wel. Doorwaternat en met een schuldige blik (...) We zijn nog aan het zoeken geweest bij de bloemenveiling na een tip en nog geen paar minuten thuis. Mijn vrouw staat met iemand van de opvang van asielhondjes te bellen, kijkt naar buiten en daar stond ie..."

Aanvulling: Woensdag meldde zich nog een nieuwe getuige. Deze had Alfie zien lopen bij de woningboulevard in Naaldwijk. "Hij sprong in de sloot, zwom om het hek en ging bij Rijnplant de kant weer op en toen liep hij naast de kas bij de Bossloot". In die fase raakte Alfie dus steeds verder van huis.

Categorieen:
Naaldwijk Westland 112