Archief

Randweg De Lier komt vlak langs Blakervaart

Als het aan het college van B en W van Westland ligt, wordt de oostelijke randweg om De Lier direct ten westen van de Blakervaart aangelegd, het zogenoemde rode tracé. De kosten van de randweg worden geraamd op 22,5 miljoen euro. Daarvan is 1,7 miljoen bestemd voor de aanleg van een ecologische zone.

De randweg moet ervoor zorgen dat er een noord-zuidverbinding ontstaat tussen de Veilingroute en de provinciale N223 langs De Lier. Er is naar drie varianten gekeken. Alternatief Blauw zou ten oosten van de Blakervaart komen en bestaand glastuinbouwgebied doorsnijden. Alternatief Geel zou het meest westelijk komen en een nieuwe woonwijk doorsnijden. Het Rode alternatief loopt vlak langs de Blakervaart en vergt minder grondaankopen en eenvoudiger kunstwerken.

De nieuwe weg loopt vanaf de meest oostelijk rotonde in de Burgemeester Van der Goeslaan naar een nieuw aan te leggen rotonde op de kruising van Veilingweg en Kasteelweg. Halverwege komt ter hoogte van het gemaal in de Blakervaart een rotonde ten behoeve van de verkeersafwikkeling uit de nieuwe woonwijk Molensloot.

Het is de bedoeling dat tussen de weg en de Blakervaart een ecozone wordt aangelegd. Daarmee wordt ook een alternatieve waterberging gecreeerd voor de waterproblemen in de Oude Lierpolder. Het voorstel komt op 11 mei aan de orde in de raadscommissie EFO. De gemeente verwacht de randweg in 2018 te kunnen aanleggen.

Categorieen:
De Lier Westland Politiek