Archief

VU Westland: nieuwe vrijwilligers gezocht voor voortbestaan

Volksuniversiteit Westland in 's-Gravenzande heeft op korte termijn dringend nieuwe jonge vrijwilligers nodig, anders komt het voortbestaan in de huidige vorm in gevaar. Die oproep doet het bestuur zondag aan alle cursisten en andere belangstellenden.

VU Westland vierde dit jaar haar 40ste cursusjaar en mocht ruim 1.000 cursisten verwelkomen. Dat betekende een 'behoorlijke stijging' ten opzichte van andere jaren. "Maar al dat succes heeft ook een keerzijde. De werkzaamheden zijn behoorlijk toegenomen en dat is een hele klus voor een organisatie die vrijwel alleen op vrijwilligers draait."

Het bestuur zoekt nieuwe vrijwilligers voor allerlei taken: onder meer mensen die pr kunnen doen, die mee willen denken over nieuwe cursussen en coördinatoren. "De meeste bestuursleden draaien al heel wat jaartjes mee en daarom zoeken we met spoed vernieuwing, verjonging, versterking en vervanging." De volksuniversiteit houdt daarom op dinsdagavond 17 mei een inloopbijeenkomst in het gebouw aan de Koningin Julianaweg.

VU Westland biedt van september tot de zomer diverse cursussen aan voor inwoners van Westland. Zo zijn er taalcursussen, cursussen fotografie of cursussen voor computerprogramma's.