Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Bandenprikker hangt maximaal twee jaar cel boven het hoofd

Mocht de Westlandse bandenprikker vroeg of laat worden gepakt, dan is zijn of haar straf niet mals. Voor opzettelijke vernieling kan maximaal twee jaar cel worden gegeven. Dat zei advocaat Jurgen Geelhoed donderdagochtend op WOS Radio. "Voor stelselmatige vernieling kan zelfs geen taakstraf worden uitgesproken".

Ook advocaat Sandra Kouwenhoven spreekt over een maximale gevangenisstraf van twee jaar. "Vaak komt het in dit soort zaken tot een geldboete. Maar dat stadium zijn we denk ik al gepasseerd", zei ze voor de camera van Omroep West en WOS Nieuws.

De bandenprikker ging woensdag weer flink tekeer. In Monster werden 35 autobanden van 33 voertuigen lekgestoken. Ook werd weer een tekst achtergelaten: "Probeer mij niet te stoppen, anders is het oorlog". Onder de tekst stond de handtekening van 'Slash' zoals de bandenprikker zichzelf noemt.

Sinds september zijn op tien verschillende plekken in Westland autobanden lekgestoken. De teller staat al op 223 auto's. De politie heeft nog geen idee wie achter de vernielingen zit. "Dat kan één persoon zijn, een groep maar ook kopieergedrag", liet een woordvoerder eerder weten.



Categorieen:
Monster Westland 112