Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Bandenprikker slaat weer toe in Monster

De Westlandse bandenprikker heeft weer toegeslagen. In de omgeving van de Duijvenvoordestraat in Monster zijn woensdagmorgen bij 33 auto's in totaal 35 banden lekgeprikt.

Vorige week donderdag was het ook al raak in Monster. Toen ging het om 28 auto's rond het Kerkpad. De politie en de buurtpreventie van Monster kijken uit naar de vandaal. "Ik noem het gewoon een aanslag, want het zal je maar gebeuren dat de banden van je auto zomaar lek worden gestoken", zei Loeky Palm van de buurtpreventie toen. Sinds september vorig jaar zijn nu al zeker 223 auto's getroffen, voornamelijk in Naaldwijk en 's-Gravenzande.

Burgemeester Van der Tak liet woensdagmorgen op WOS Radio weten dat hij hoopt dat de bandenprikker wordt gepakt door de politie en niet door een inwoner, "want in mijn beleving wordt hij dan gefileerd."

De website Westlanders.nu meldt, dat er in Monster op een witte auto de volgende tekst is aangetroffen: 'Probeer me niet te stoppen, want dan wordt het oorlog.' Desgevraagd, is de reactie van de politie: "Er is inderdaad een tekst aangetroffen. Over de inhoud van de tekst treden wij zelf niet naar buiten."