Archief
Flickcom Gerard Stolk CC

Flickcom Gerard Stolk CC

Prins Bernhardfonds schenkt 8.500 euro in regio

Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft in het eerste kwartaal van 2016 in totaal 8.500 euro toegekend aan drie projecten in onze regio. De Midden-Delfland Vereniging en de Stichting 10 tégen 1 in Hoek van Holland kregen 3.000 euro, 2.500 euro was er voor de Stichting Kwekers in de Kunst.

De Midden-Delfland Vereniging kreeg het geld voor de wandelroutes in het gebied, die de stad met het land moeten verbinden. 1.000 van de 3.000 euro komt overigens uit een zogenoemd Cultuurfondsen op Naam: het Par Terra Fonds. Dit fonds heeft als doel het financieel ondersteunen van cultuur en natuurbehoud in Nederland.

De Hoekse stichting 10 tégen 1 hield de kunsttentoonstelling Gris Gris, waarin traditionele sieraden (gris-gris) uit verschillende culturen werden onderzocht. Op basis daarvan zijn hedendaagse sieraden ontwikkeld en tentoongesteld.

Kwekers in de Kunst kreeg geld voor de muziekproductie Klassiek in de Klei, die in juni wordt opgevoerd. Drie projectkoren treden op met een operaprogramma, waarvan één projectkoor mede gevormd wordt met mensen uit de gemeente Westland.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ondersteunt bijzondere initiatieven en talent op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten.