Archief

Provincie Zuid-Holland baalt van lekken intern rapport

De provincie Zuid-Holland baalt ervan dat er wederom een kritisch en intern rapport over de rol van de gemeente Westland in het Wateringse asbestdossier, is gelekt. Een woordvoerder van de provincie laat weten het kwalijk te vinden dat dit naar buiten is gebracht.

In het gelekte rapport van bureau Teamplayer staat, dat de gemeente Westland fouten heeft gemaakt in de afhandeling van de asbestbrand in Wateringen. Eerder kwam er al een negatief rapport van bureau Waterman naar buiten waarin de gemeente ook niet bepaald werd gespaard.

Het gelekte rapport van Teamplayer is net als het vorige gelekte rapport aangevraagd via dezelfde ambtenaar. Of hij een rol heeft in dit verhaal is niet duidelijk. De provincie wil niet vertellen of de ambtenaar nog voor de provincie werkzaam is en/of er eventueel maatregelen zijn genomen tegen de desbetreffende ambtenaar.

Of de provincie nog meer rapporten heeft laten maken, is onduidelijk. De woordvoerder kon daar niets over zeggen. De fracties van GemeenteBelang Westland, Progressief Westland en Westland Verstandig proberen er via de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) achter te komen of er nog meer rapporten zijn. Binnen een paar weken moet daar meer duidelijkheid over zijn.