Archief

'Wateringers liepen dodelijk risico na asbestbrand'

Wateringers hebben een 'potentieel dodelijk gezondheidsrisico' gelopen, tijdens de nasleep van de asbestbrand van 13 januari 2015. Dat meldt mediapartner Omroep West, na een bericht in De Telegraaf woensdag. De krant verwijst naar een nog vertrouwelijk rapport, dat in opdracht van de provincie is uitgevoerd. Daarin wordt geconcludeerd dat honderden Wateringers 'nodeloos zijn blootgesteld aan kankerverwekkend materiaal'.

In januari vorig jaar ontstond brand in een loods in Wateringen, waarbij veel asbest vrijkwam. Het opruimen zorgde voor veel overlast. En volgens onderzoek zijn de schoonmaakwerkzaamheden nog altijd niet afgerond.

"Ook nu nog lopen bewoners voortdurend asbest van de straat hun woningen en auto's in, waait asbest vanaf de straat naar binnen en wordt asbest op straat verpulverd door voorbijrijdende auto's", citeert De Telegraaf uit het rapport.

Een deskundige van Waterman Legal Consultancy uit felle kritiek op het handelen van de gemeente. Die heeft de asbestcalamiteit 'gebagatelliseerd'. Volgens de provincie valt er woensdag een 'zware brief' op de mat van de Westlandse burgemeester Sjaak van der Tak.