Archief

Winkeltijden centrum Hoek van Holland niet verruimd

De openingstijden van winkels in het centrum van Hoek van Holland worden niet verruimd. Dat antwoordt het college van B en W in Rotterdam op vragen van de VVD-fractie. Na afweging van alle belangen van bewoners en ondernemers, blijkt de huidige openstelling van 11.00 tot 20.00 uur het beste compromis.

De VVD had om verruiming gevraagd, naar aanleiding van een oproep van de Hoekse ondernemersvererniging. Die wilde de tijden gelijktrekken met die van het gebied rondom het strand. Daar geldt een zondagopenstelling van 8.00 tot 22.00 uur. Dit om het dorp aantrekkelijk te houden als vierseizoenenbadplaats.

Het college kan zich niet vinden in de argumenten die worden gegeven. Zo zou Hoek van Holland de concurrentie met Westland verliezen, waar winkels op zondag al vanaf 6.00 uur open mogen. Maar, schrijft het college: "Economisch gezien blijkt dat supermarkten in 's-Gravenzande en Naaldwijk om 10 uur opengaan en dat het pas na 11 uur druk wordt."

Verder wil Rotterdam vasthouden aan het huidige beleid, waarin alleen ruimere openingstijden worden toegestaan in de gebieden met een bijzondere recreatieve toeristische aantrekkingskracht. "Dat zijn het centrum van Rotterdam en Hoek van Holland strand."