WOS
Archief

Zaalhandbal: alle regioploegen verliezen

In speelronde 23 was er voor de eerste divisieploegen bij zowel de heren als de vrouwen weinig reden tot juichen. Na het verlies van heren 2 van Quintus volgden DIOS, VELO en de dames 2 van Quintus een dag later met een nederlaag.

Dames

Eerste divisie

Voorafgaand aan de competitie hadden de reserves van Quintus het idee om het kampioenschap in de eerste divisie te behalen, maar na de nederlaag tegen Targos/BEVO is de droom om het kampioenschap definitief vervlogen. De achterstand op koploper Borhave is nu vijf punten met nog drie wedstrijden te gaan.

In sporthal De Heul verloor Virto/Quintus met 28-24 van de thuisploeg. De ruststand was 14-9 in het voordeel van BEVO. De Limburgers behaalden hun vierde overwinning op rij en zijn definitief weer verzekerd van een jaar eerste divisie.

Streekgenoot Veneco/VELO ging diep door het stof tegen koploper Borhave. In sportcomplex 't Woodrik in Borne kreeg VELO met 48-15 een pak slaag. De ruststand was 24-5 in het voordeel van de thuisploeg. Volgende week kan Borhave kampioen worden indien het zelf wint en de achtervolgers DSVD en VZV punten laten liggen. Naast VELO zijn de reserves van SEW officieus gedegradeerd. Vorig jaar ontsprong SEW de dans nog, maar nu gaat de ploeg VELO achterna. Volgende week kan degradatie officieel zijn.

Heren

Eerste divisie

De reserves van Fiqas/Aalsmeer waren een maatje te groot voor DIOS. In sporthal De Bloemhof in Aalsmeer verloor de ploeg ut Midden-Delfland van de mede-koploper. Aalsmeer won met 30-22. Robin Huisman scoorde acht keer en was het productiefst bij DIOS. Aalsmeer gaat in de resterende drie wedstrijd samen met Handbal Rotterdam uitmaken wie kampioen gaat worden van de eerste divisie, beide ploegen hebben evenveel punten. Het kan zijn dat een beslissingswedstrijd noodzakelijk is.