WOS
Archief

Zandcee CC Wikimedia

WV: 'Hoe denkt college over aardwarmtepetitie?'

Politieke partij Westland Verstandig wil weten wat het Westlandse College van B en W vindt van de petitie waarin wordt gepleit voor het gebruik van aardwarmte in plaats van restwarmte van een kolencentrale uit het Rotterdamse havengebied. Meerdere grote bedrijven uit Westland, waaronder Holstein Flowers, KP Holland en Ter Laak ondersteunen de petitie.

De lokale politieke partij van fractieleider Duijsens wil verder ook weten of het college eerder 'dit geluid' van ondernemers heeft gehoord, of dat dit een complete verrassing is. Ook wil de fractie meer van het college horen over de plannen die er zijn voor het gebruik van de restwarmte uit het havengebied.

Kolencentrale

Tientallen ondernemers die de petitie hebben ondertekend vinden warmte van een kolencentrale niet passen bij de duurzaamheidsambitie die eerder in Westland is uitgesproken. Zo zou de gemeente in 2020 de meest duurzame tuinbouwgemeente van Nederland moeten zijn. Kolencentrales stoten het broeikasgas CO2 uit en zijn niet duurzaam.

Overigens zijn veel van de ondernemers die deze petitie hebben ondertekend ook betrokken bij het Trias Westland aardwarmteproject in Honselersdijk.