WOS
Archief

Poeldijk was tussenstation in cocaïnetransport

Poeldijk fungeerde op 10 september vorig jaar als tussenstation in een cocaïnetransport. De zes verdachten die daarna in Den Haag werden aangehouden, stonden donderdag in de rechtbank. De hoogste eis was vier jaar gevangenisstraf.

Het was de douane in Antwerpen die enkele dagen eerder ruim veertig kilo coke had ontdekt in een uit Costa Rica afkomstige container. De drugspakketten werden uit een aantal dozen gehaald en de container kon op weg naar de eindbestemming.

De container werd opgehaald door een vrachtwagen, die vervolgens door de Belgische politie tot aan de Nederlandse grens werd gevolgd; vanaf daar nam de Nederlandse politie het over. Uiteindelijk werd de lading gelost bij een bedrijf in Poeldijk.

Een 52-jarige Hagenaar kwam een paar uur later, samen met een andere verdachte, twee pallets ophalen. Bij het bedrijf van eerstgenoemde in Den Haag laadden alle zes verdachten de spullen uit. Toen ze klaar waren, ging een arrestatieteam naar binnen.

Tegen de 52-jarige man, op wiens bedrijf de bestelling stond, eiste de officier van justitie 48 maanden gevangenisstraf, met aftrek van het voorarrest. De andere eisen varieerden van 42 maanden cel tot vrijspraak wegens gebrek aan bewijs dat die verdachte wist dat er cocaïne in de dozen zat, of beter gezegd: had moeten zitten.

Categorieen:
Poeldijk112