WOS
Archief

WOS Media

Genomineerden vrijwilligersprijs Loftrompet

De gemeente Westland heeft de genomineerden voor de vrijwilligersprijs Loftrompet 2015 bekendgemaakt. Het gaat om Inloophuis Carma, Rechtswinkel Westland, de Westlandse Katholieke Bonden voor Ouderen en Zwembad De Waterman.

Inloophuis Carma, tegenwoordig gevestigd in Naaldwijk, is al gedurende ruim vijf jaar een ontmoetingsplek voor mensen met kanker en hun naasten. Er zijn ruim twintig vrijwilligers aan verbonden.

Rechtswinkel Westland bestaat sinds vorig jaar. Burgers kunnen er terecht voor gratis juridisch advies. Ook aan de Rechtswinkel zijn inmiddels ruim twintig (jonge) vrijwilligers verbonden, in het bijzonder studenten met een juridische achtergrond.

De zes Westlandse KBO's (Katholieke Bonden voor Ouderen) werken met een grote groep enthousiaste vrijwilligers en organiseren veelzijdige activiteiten voor ouderen. Daarnaast zetten zij zich ook in voor hun belangenbehartiging.

Zwembad De Waterman is een burgerinitiatief dat sinds 2013 dit buitenzwembad in Wateringen met hulp van ruim zeventig vrijwilligers exploiteert.

Naast de uitreiking van vrijwilligersprijs De Loftrompet wordt op 23 maart ook de publieksprijs uitgereikt. Burgers kunnen hun voorkeur vanaf 2 maart kenbaar maken via www.loftrompetwestland.nl.

De WOS brengt de uitreiking in beeld in vier afleveringen vanaf woensdag 2 maart om 19.00 uur.