WOS
Archief

Dijkerwaal

Weg vrij voor bouw Dijckerwaal fase 1

De projectontwikkelaar van de nieuwe woonwijk Dijckerwaal fase 1 tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande kan doorgaan met het bouwproject. Dat heeft de Raad van State woensdag besloten.

Voornaamste bezwaren tegen de plannen van de gemeente richtten zich tegen de ontsluiting van de nieuwe woonwijk. Voor de eerste 145 woningen is die voorzien via het bedrijventerrein Teylingen. Niet alleen menen bedrijven dat de verkeersdrukte te groot wordt, maar bovendien zijn ze bang dat de geplande ontsluiting via een rotonde op de Naaldwijkseweg mogelijk niet doorgaat. Daarom willen ze die direct aangelegd zien.

Verkeersafwikkeling

In oktober vond de voorzieningenrechter al dat de gemeente voldoende maatregelen heeft genomen om de verkeersafwikkeling via het bedrijventerreinen in goede banen te leiden. De bestuursrechter sluit zich daarbij aan. Bovendien moeten de volgende bouwfases ook ontsloten worden en heeft de gemeente al aangegeven dat de ontsluiting via de Naaldwijkseweg uiterlijk 2018 gereed moet zijn of zodra er 300 woningen zijn gebouwd.

De bezwaren van een tuinder dat de demping van bestaand water voor de aanleg van een ecologische zone de kwaliteit van zijn beregeningswater in gevaar brengt, werden ook van tafel geveegd. De kweker blijft wel verbonden met de Poelwatering en er is niet aangetoond dat de doorstroming (en daarmee de waterkwaliteit) verslechtert.