WOS
Archief

Dennis van Schie

'Brief over kosten Overgaagbrug te vroeg verstuurd'

De brief van het college van B en W van Midden-Delfland over het verhogen van de Overgaagbrug in Den Hoorn is te vroeg verstuurd. Dat zegt de werkgroep Expertise Platform Water Delft. In de brief schrijft het college dat de brug niet wordt verhoogd naar 1 meter 80, omdat er geen geld zou zijn.

Opmerkelijk, vindt de werkgroep. Want de provincie zou onlangs 25.000 euro hebben vrijgemaakt voor een kostenonderzoek naar verhoging van de brug. "Er zijn partijen die vijftig procent van de kosten willen dragen, maar dan moeten die wel bekend zijn", aldus Henriƫtte Welle Donker van de werkgroep.

Het Expertise Platform Water Delft en de Delftse Watersportvereniging willen dat de brug verhoogd wordt naar 1 meter 80, omdat het een belangrijke doorvaarroute betreft. Omvaren over de Zweth duurt zo'n twee uur langer. Ook de nieuwe ontsluitingsweg naar de A4 loopt over de brug.

Tachtig organisaties

In de toekomst rijden dan dagelijks 20.000 voertuigen over de brug, zegt de Watersportvereniging. "Daardoor zou de brug bijna niet bediend worden". Uit een handtekeningenactie van de werkgroep blijkt, dat zo'n tachtig organisaties achter het verhogen van de brug staan.