Archief

30 procent bezoekers WW café vindt baan

Met veertig mensen die een baan vonden, is het eerste jaar van WW café Westland een succes te noemen. Zo'n 30 procent van de werkzoekenden die regelmatig het WW café Westland bezochten, heeft werk. Dat laat coördinator Henk van der Hout weten.

Van der Hout startte het café, een plek waar werklozen elkaar kunnen ontmoeten, vorig jaar maart. "Ik ben zelf werkzoekend en miste collega's." Het sloeg aan. Bijna een jaar later wordt het WW café iedere twee weken door zo'n vijftig werkzoekenden bezocht.

In een zaaltje in Monster krijgen ze sollicitatietips, volgen ze workshops of praten met elkaar. Het succes is moeilijk te verklaren, vindt Van der Hout. "Ik denk dat het komt door de persoonlijke aandacht en dat je een plek hebt om te oefenen."

Elsa Letsch was bijna een jaar werkloos en heeft inmiddels mede dankzij het café een baan gevonden. "Het is prettig om met gelijkgestemden te kunnen praten. Je vergelijkt sollicitatiebrieven en je cv met elkaar."

Het WW café is één keer in de twee weken op woensdagochtend om 9.30 uur. Woensdag 2 maart wordt het éénjarig bestaan gevierd.

Categorieen:
Monster Westland Economie