WOS
Archief

Zaalhandbal heren: gelijkspel voor DIOS; verlies Quintus 2

De regioteams in de eerste divisie spelen na twee speelronden in de vierde periode al geen rol meer om de laatste periode in de wacht te slepen. Quintus is de enige ploeg die nog via de ranglijst in aanmerking kan komen voor de nacompetitie.Eerste divisie


In de Ballonhal heeft DIOS het derde gelijkspel van het seizoen behaald. De ploeg uit Midden-Delfland kon tegen hekkensluiter Havas geen tweepunter pakken. In de twaalfde thuiswedstrijd werd de wedstrijd afgesloten met een 22-22 eindstand. Voor DIOS lijkt het behalen van de nacompetitie uit beeld te geraken. Via de ranglijst is het halen van het extraatje bijna onhaalbaar en in de laatste periode heeft de ploeg uit twee wedstrijden pas één punt uit twee wedstrijden gehaald.

De topper tussen de reserves van zowel Koornneef W&S als Fiqas/Aalsmeer leverde een overwinning op voor de mede-koploper uit Aalsmeer. In de Van der Voorthal hadden de bezoekers halverwege de wedstrijd een 14-11 voorsprong. Na de pauze liep Aalsmeer verder weg bij Quintus en vertrok uiteindelijk met een 34-25 overwinning naar Noord-Holland. Quintus staat samen met APai/Aristos op een gedeelde vierde plaats met twee punten achterstand op BEVO. Om de nacompetitie te halen moet Quintus op plaats drie eindigen. In de vierde periode heeft de ploeg vooralsnog nul punten uit twee wedstrijden.

Hoofdklasse C

Het derde team van Quintus blijft koploper HVV'70 in het vizier houden. In en tegen Dongen won de Heulse ploeg met 28-22. Quintus had moeite met de offensieve dekking van de thuisploeg, maar kersverse vader Marco Dofferhoff sleepte zijn ploeg er op momenten goed doorheen. HVV'70 heeft één punt voorsprong op Quintus.