WOS
Archief

De Bakker en Bertens door in kwalificatietoernooi

Thiemo de Bakker en Kiki Bertens hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de kwalificaties van het tennistoernooi in Acapulco In Mexico. De Bakker bereikte tevens de tweede ronde van het kwalificatietoernooi van het herendubbel.

De Bakker, nummer één op de plaatsingslijst, won in straight sets van de Colombiaan Eduaro Struvay: 6-3 en 6-4. In de volgende ronde neemt De 's-Gravenzander het op tegen de Italiaan Alessandro Giannessi. Verder komt De Bakker samen met Robin Haase uit in het dubbelspel. In de eerste ronde won het Nederlandse duo van het duo Garza en Hank: 6-3- en 6-1. In de tweede ronde nemen de Nederlanders het op tegen het duo Albot en Dzumhur.

Bertens, nummer twee van de plaatsingslijst, klaarde de klus eveneens in twee sets tegen de Australische Anastasia Rodionova: 6-2 en 6-3. De Wateringse speelt nu tegen Victorija Golubic uit Zwitserland, nummer twaalf geplaatst. Collega Richel Hogenkamp verraste in de eerste ronde door de als elfde geplaatste Rebecca Peterson te verslaan.