WOS
Archief

Zaterdagvoetbal: knappe winst FC 's-Gravenzande

FC 's-Gravenzande heeft een mooie overwinning behaald op de koploper. Lyra heeft de kans op de tweede periodetitel laten liggen. Westlandia liet dure punten liggen in strijd om het kampioenschap. Maasdijk en Honselersdijk wisselden van positie op de ranglijst.

Topklasse

Langzamerhand kan Excelsior Maassluis zich gaan opmaken voor de nieuw te vormen Tweede Divisie. De tricolores wonnen in Hardenberg de topper van de plaatselijke trots met 2-1. HHC Hardenberg won vorige week de tweede periode dankzij het verlies van Katwijk bij het zelfde Excelsior Maassluis. De tricolores hebben tien punten voorsprong op de nummer acht van de ranglijst met nog negen wedstrijden te gaan. Zelfs een kampioenschap is nog in het vizier met zes punten achterstand op koploper Katwijk. Excelsior Maassluis staat vijfde.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft een knappe overwinning behaald op Nootdorp. De koploper ging op het Juliana met 2-1 kopje onder tegen de voormalige koploper. Voor FC 's-Gravenzande een mooie opsteker in aanloop van de beslissende fase van de competitie waarin een plaats voor de nacompetitie veroverd moet gaan worden. FC 's-Gravenzande staat op een vijfde plaats.

Tweede klasse C

Lyra heeft de kans op de tweede periode aan zich voorbij laten gaan. In Leiderdorp verloor de Lierse ploeg met 2-1 van RCL en heeft met nog één wedstrijd te gaan zes punten achterstand op koploper SVC'08. Lyra staat nu op plaats acht op de ranglijst.

Streekgenoot KMD kon geen punt meenemen bij SVC'08. De promovendus verloor met 1-0. KMD staat dertiende. SVC'08 is nu weer alleen koploper. Mede-koploper Westlandia liet in de derby tegen sportclub Monster twee dure punten liggen en staat nu twee punten achter op de koploper. Op sportpark De Hoge Bomen eindigde de wedstrijd in 0-0. Sportclub Monster staat samen met SEV op een gedeelde tiende plaats.

HVC'10 behaalde drie belangrijke punten in het duel tegen SEV. Door de 1-0 overwinning dankzij een treffer van Remco Koornhof gaat HVC'10 over de tegenstander heen op de ranglijst en stijgt het naar plaats negen.

In de subtopper tussen VDL en DSO kwam geen winnaar. In Maassluis eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel. VDL bezet een zevende plaats.

Derde klasse B

De competitie gaat ontzettend spannend worden voor de ploegen die een p/d-plaats of een degradatieplaats willen ontlopen. Vooralsnog komen de onderste acht ploegen in aanmerking voor twee p/d-plaatsen en twee degradatieplaatsen. Naaldwijk verloor op eigen veld met 4-1 van Houtwijk, dat de tweede periodetitel in de wacht sleepte. Naaldwijk heeft nu 20 punten en staat elfde.

Verburch liet zich in Den Haag aftroeven door DUNO. De hekkensluiter won met 2-0 en heeft nu vijf punten achterstand op Naaldwijk. Verburch staat tiende met evenveel punten als Naaldwijk.

MVV'27 ging in de slotminuut onderuit in de thuiswedstrijd tegen Semper Altius. De Maaslandse formatie heeft één punt meer dan de twee andere streekgenoten en staat negende.

Maasdijk en Honselersdijk zijn van positie gewisseld op de ranglijst. Waarschijnlijk haalt één van deze ploegen zeker de nacompetitie. Maaswijk won de subtopper tegen TAC'90. De "zespunten" wedstrijd in Den Haag werd met 2-1 gewonnen. Maasdijk staat nu op plaats drie. Honselersdijk zakte naar plaats vier door een doelpuntrijke nederlaag tegen Berkel. Het werd 5-3 voor Berkel.

Vierde klasse B

VELO blijft ook na zeventien wedstrijden ongeslagen. De Wateringse formatie won met 4-0 van PGS/Vogel. Nummer twee Duindorp won eveneens en staat nog steeds vier punten achter op de koploper. Loosduinen spoelde de nederlaag van vorige week tegen VELO weg door een 13-0 zege op hekkensluiter Laakkwartier. Loosduinen staat derde met negen punten achterstand op VELO.Vierde klasse E


Schipluiden heeft de veertiende overwinning geboekt. Makkelijk ging het niet op sportpark Keenenburg. DVO'32 bood goed tegenstand. Patrick Duijndam zorgde voor de enige treffer van de middag. Schipluiden blijft vijf punten voorsprong houden op nummer twee Ariston'80.

MSV'71 begroette de vijfde overwinning. Het uitduel tegen JHR werd met 4-2 gewonnen. MSV'71 staat op plaats acht. Quintus won met 1-0 van VOB en staat nu zevende op de ranglijst.