Facebook

Facebook

Judoka's grote winnaars bij Sportgala Maassluis

Judoka's Kenneth Henneveld en Margit de Voogd zijn uitgeroepen tot respectievelijk Sportman en Sportvrouw van de gemeente Maassluis. Dit werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens het Sportgala in Theater Koningshof. Judoka Fleur Teerds werd verkozen tot grootste Sporttalent en het tweede team van voetbalclub Excelsior Maassluis werd de beste Sportploeg van 2015.

Henneveld werd Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 21 jaar en won de bronzen medaille bij het NK senioren. Hij plaatste zich door de goede prestaties voor het EK en WK junioren. Ook behaalde hij goud op een Europees toernooi.

De Voogd werd Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 18 jaar en mocht afgelopen zomer meedoen aan de Europese Jeugdspelen in Tbilisi, waar ze zevende werd. Bij een Europese wedstrijd in Portugal behaalde ze de eerste plek.

Teerds veroverde goud bij het Zuid-Hollands kampioenschap voor meisjes tot 15 jaar, op het Nederlands kampioenschap werd ze derde in haar klasse. Excelsior Maassluis 2 werd Nederlands kampioen voor reserveteams.