WOS
Archief

Maurice Verschuur 1

Atleet en judoka's kanshebbers titel Sportman

Atleet Loek van Zevenbergen en judoka's Max Wurth en Kenneth Henneveld zijn genomineerd voor de titel Sportman in de gemeente Maassluis. Daarmee zijn alle genomineerden inmiddels bekend. Vrijdag worden de winnaars bekend bij het Maassluise Sportgala in Theater Koningshof.

Van Zevenbergen is titelhouder. Het afgelopen jaar werd hij vierde op het NK meerkamp in zijn leeftijdscategorie. Hij werd Nederlands kampioen verspringen indoor bij de senioren. Die titel bemachtigde hij zowel indoor als outdoor bij de junioren.

Wurth werd vorig jaar nog benoemd tot Sporttalent en dingt nu dus mee als Sportman. Afgelopen jaar veroverde hij de bronzen medaille bij het NK tot 18 jaar. Bij het open Zweedse kampioenschap tot 18 jaar pakte hij goud. Zijn collega Henneveld werd Nederlands kampioen in de leeftijdscategorie tot 21 jaar en won de bronzen medaille bij het NK senioren. Hij plaatste zich door goede prestaties voor het EK en WK junioren.

In de afgelopen weken werd al bekend wie de kanshebbers waren in de categorie├źn Sporttalent, Sportploeg en Sportvrouw. In de Maassluise Courant De Schakel zijn alle kanshebbers geportretteerd.

Categorieen:
MaassluisSport