WOS
Archief

Voorlopig geen versneld vwo in regio

Op scholen in onze regio wordt voorlopig geen versneld vwo aangeboden. Dat blijkt uit navraag van WOS Media bij ISW en Lentiz, de twee scholenkoepels in onze regio. Bij ISW was er wel interesse, maar was er te weinig tijd om een goede reactie aan de overheid te geven.

Staatssecretaris Dekker (Onderwijs) kondigde vorige week aan, dat vanaf komend schooljaar op 24 scholen voor voortgezet onderwijs een proef wordt gehouden met versneld vwo. Talentvolle leerlingen kunnen in dat traject hun vwo-diploma in vijf jaar halen, in plaats van zes jaar. De leerlingen krijgen op die manier een extra uitdaging en meer verdieping. In Ede en Doetinchem werd het afgelopen jaar succesvol gestart met versneld vwo.

Afgelopen najaar heeft de overheid een groot aantal scholen benaderd met de vraag na te denken over deelname aan het experiment. "Een besluit daartoe moest binnen zeer korte tijd genomen zijn", aldus bestuursvoorzitter Cor van Dalen van ISW. "Wij zijn zeer geïnteresseerd in deze mogelijkheid, maar voor ons was het te kort dag om enigszins behoorlijk onderbouwd aan het ministerie door te geven 'in' te zijn hiervoor. In een volgende tranche zal serieus overwogen worden om ons alsnog aan te melden, dus we volgen de ontwikkelingen nauwkeurig."

Categorieen:
Algemeen