WOS
Archief

Eis: Celstraf na wilde achtervolging door Den Hoorn en diefstal auto

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een celstraf van 14 maanden (waarvan 4 voorwaardelijk) geƫist tegen een 33-jarige Hagenaar. De man werd op 7 november vorig jaar op het Prins Clausplein aangehouden, na een wilde achtervolging door onder meer Den Hoorn. Daarbij werden snelheden tot wel 140 kilometer per uur gehaald.

Volgens het OM liep de man in de vroege morgen door Loosduinen en zag daar een open garage met daarin een fiets, waar de sleutels van de woning aan hingen. Hij ging naar binnen en nam een tas, een tablet, een telefoon, de autosleutels van een Audi, waarmee hij ook vertrok.

Een buurman waarschuwde de politie, waarna de achtervolging werd ingezet. Die ging met hoge snelheid door de bebouwde kom van Den Haag en over de Wateringse Wippolderlaan, waarna de man in de Harnaschpolder in Den Hoorn rechtdoor over een rotonde ging. Op de Harnasdreef stuurde hij in e buurt van een wegversperring plots naar links en ramde daarbij een politieauto. De verdachte sloeg de Woudseweg op en reed met onverminderd hoge snelheid verder in de richting van de A4 en kon uiteindelijk worden klemgereden ter hoogte van het Prins Clausplein.

De man bleek behalve de eerder genoemde spullen ook een Mini Cooper te hebben geheeld en gaf toe ook een doosje sieraden te hebben gestolen uit een auto. Hij bleek eerder voor vergelijkbare feiten te zijn veroordeeld. Het OM wil behalve de celstraf, dat hij zich ook een jaar laat behandelen tegen zijn verslaving en wordt begeleid door Reclassering.

Categorieen:
Wateringen112