WOS
Archief

Dennis van Schie 1

Vluchtelingendiscussie onder bedrijven in Wateringen

Er is discussie ontstaan over een 'vluchtelingvriendelijke' brief van voorzitter Pim Koelemij van de Bedrijvenvereniging InterWateringen (BVIW). Volgens LPF-fractievoorzitter Dave van der Meer staan veel leden van die vereniging niet achter de strekking van de brief.

In de brief, die in het afgelopen weekeinde geschreven is, wordt de komst van asielzoekers - weliswaar onder strikte voorwaarden - mogelijk geacht. Het schrijven van Koelemij is gericht aan de gemeenteraad en werd maandag naar buiten gebracht. Volgens Van der Meer "heeft de telefoon niet stilgestaan toen de inhoud van dit schrijven bij diverse ondernemers bekend werd". Veel leden zouden niet begrijpen wat hun voorzitter bezield heeft, aldus de LPF-voorman.

De BVIW heeft afgelopen donderdag haar algemene ledenvergadering gehouden. In die vergadering kreeg wethouder El Mokaddem de gelegenheid om de voorgenomen huisvesting van asielzoekers in het Wateringse 'Polenhotel' toe te lichten. "Aan de hand van deze bijeenkomst is de conclusie getrokken, dat er bij de leden nog steeds zorgen bestaan, maar zij de komst van asielzoekers onder stringente voorwaarden mogelijk achten", aldus Koelemij van de BIVW in zijn brief.

De vereniging van Koelemij, die ongeveer 200 leden telt, is een van de bedrijvenorganisaties in Wateringen. Zijn brief heeft ook geleid tot een reactie van André van der Goes, voorzitter van de Stichting BIZ, die alle 650 bedrijven op de drie bedrijventerreinen in Wateringen vertegenwoordigt. "Het moge duidelijk zijn dat de conclusie van de vereniging niet de conclusie van de Stichting en de VVE Zwethove is", aldus Van der Goes. Het is hem opgevallen dat de meeste gematigde reacties komen van die bedrijven die verder af zitten van het hotel.

Categorieen:
WateringenPolitiek