Archief
Patricia de Zoete

Patricia de Zoete

's-Gravenzandse restaurants sluiten deuren tijdens vluchtelingendebat

Diverse horecagelegenheden op en rond het Marktplein in 's-Gravenzande zijn vanavond niet open, in verband met mogelijke onrust rondom de raadsvergadering over de komst van asielzoekers in het 'Polenhotel' in Wateringen. Alleen bij De Spaansche Vloot maakt men zich geen zorgen.

De gemeente heeft restauranteigenaars maandagavond gevraagd alles wat losstaat op het terras naar binnen te halen. Bij Grand Café De Buren nemen ze het zekere voor het onzekere en worden de deuren rond vier uur gesloten. "We hebben zes personen moeten afbellen, onder wie iemand die weken geleden had gereserveerd om zijn verjaardag te vieren", zegt een medewerkster. Cafetaria De Parel sluit vanaf half vijf en Eetcafé De Witte blijft helemaal dicht.

Bij De Spaansche Vloot, het restaurant recht tegenover de ingang van het gemeentehuis, worden alleen de jaloezieën voor het raam gesloten. "Zodat als er een steen door de ruit wordt gegooid, die niet direct het restaurant in komt", zegt een medewerker, die geen geweld verwacht als er al demonstraties komen. "Zo zijn Westlanders niet."

Voor de raadsvergadering hebben zich geen organisatoren van demonstraties aangemeld bij de gemeente. Wel heeft de groepering Pegida Nederland acties aangekondigd.

i.v.m. De verwachte spanningen tijdens de raadsvergadering over de opvang van asielzoekers zijn wij vandaag gesloten. Excuses voor het ongemak.

Geplaatst door Eetcafë de Witte op dinsdag 16 februari 2016