WOS
Archief

Fred van der Ende

Bestuursleden coördinatie Naaldwijkse feesten stappen op

Voorzitter Jack Horst en secretaris Robert-Jan Timmer van de Stichting Evenementen Coördinatie (STEC) Naaldwijk hebben hun functie neergelegd. Als ze geen opvolging vinden, komt de coördinatie van de evenementen tijdens bijvoorbeeld de Naaldwijkse feestweek Westland Reünie in gevaar.

De twee stoppen vanwege "verschillende visies tussen de participanten en het dagelijks bestuur, steeds zwaardere eisen vanuit de gemeente inzake regelgeving en het steeds meer neerleggen van verantwoordelijkheden bij STEC als vergunninghouder". Voor een 'soepele overgang' blijven de twee bestuursleden nog tot 1 maart aan, maar of er voor die tijd opvolging wordt gevonden, is nog maar de vraag. Volgens Horst moeten er twee onafhankelijke mensen gevonden worden die geen binding hebben met de Naaldwijkse horeca.

STEC zorgde ervoor dat er voor de gehele Westland Reünie één vergunning werd neergelegd bij de gemeente. Als dat niet meer gebeurt, moeten alle podia een eigen vergunning aanvragen en dat kost de gemeente een hoop extra werk. "Dan gaan we tien jaar terug in de tijd en daar zit de gemeente echt niet op te wachten", aldus Horst.