WOS
Archief

Weekeindeoogst van Arthur van Dijk

Olympus '70 op zondag: goud, zilver en brons

Na het NK-goud van clubgenoot Arthur van Dijk op zaterdag, was de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 zondag op nationaal niveau goed voor goud, zilver en brons.

Bij de Nederlandse kampioenschappen over 10 kilometer op de weg werden twee medailles veroverd. Bij de vrouwen 55-plus pakte Carla Ophorst het goud en bij de mannen 45-plus was Arthur van Dijk goed voor zilver.

Voor de Honselse Ophorst was het de 46e nationale gouden medaille die zij in de wacht sleepte. Zij had met 39.21 grote voorsprong op de nummer 2 in haar leeftijdscategorie. Ophorst wilde de titel bekronen met een nieuw Nederlands record op de 10 kilometer, maar het parcours bleek ongeveer 200 meter te lang en dat scheelt al gauw meer dan een halve minuut.

Bijzonder weekeinde

Voor Monsternaar Arthur van Dijk was het een bijzonder weekeinde. Hij was immers aan het eind van zaterdagmiddag in Apeldoorn Nederlands kampioen op de 1.500 meter indoor bij de mannen 45-plus geworden. Hij versloeg toen onder anderen Patrick Kwist van Rotterdam Atletiek. Diezelfde Kwist heeft een grote reputatie als wegatleet en was ook van de partij in Schoorl. Kwist zegevierde in 33.42. Van Dijk kwam 16 seconden (33.58) later als tweede 45-plusser over de streep.

Eva Tetteroo

Bij de NK Meerkamp Indoor voor A-juniores is Eva Tetteroo uit 's-Gravenzande derde geworden. Zij werkte zondag met wisselend succes de vijfkamp af. De start was bijzonder goed, want op het eerste onderdeel, de 60 meter horden, rende zij naar een nieuw Westlands record. Tetteroo had dat kort geleden in hetzelfde Apeldoorn op 9.14 sec. gebracht en scherpte dat nu aan tot 9.06 sec. De andere resultaten waren: hoogspringen 1.64 meter, kogelstoten 10.54 meter, verspringen 5.42 meter en de 800 meter in 2.32.62. Dat alles was bijeen goed voor een puntentotaal van 3.582, een nieuw Westlands record bij de junioren én de senioren.Anneke Starrenburg

Anneke Starrenburg uit Honselersdijk nam in Schoorl deel aan de wedstrijd over 30 kilometer. Zij won in de categorie vrouwen 55-plus in de tijd van 2.21.15. Dat betekende een verbetering van het Westlands record in deze leeftijdscategorie met vier minuten. Het stond sinds vorig jaar al op naam van Starrenburg, met 2.25.16.