Danny Ploegaert 1

Zaterdagvoetbal: Excelsior verrast tegen Katwijk; VELO wint topper

Excelsior Maassluis heeft verrassend gewonnen van koploper Katwijk. Lyra blijft in de race voor periode twee. RCL en FC 's-Gravenzande wonnen na enkele nederlagen op rij weer eens. Westlandia is weer mede-koploper. VELO won de topper tegen Loosduinen. Schipluiden kwam voor het eerst deze competitie niet tot socre.

Topklasse

Excelsior Maasluis heft verrassend koploper Katwijk verslagen, waardoor de koploper de tweede periode misliep. Aan de Lavendelstraat opende de thuisploeg al na zes minuten de score. Katwijk kwam na een kwartier spelen in de tweede helft langszij. Binnen drie minuten scoorde Excelsior Maassluis tweemaal en de 3-1 tussenstand werd ook de eindstand. Excelsior Maassluis staat op plaats vijf met zes punten achter op koploper Katwijk. Volgende week spelen de tricolores de topper tegen nummer drie Hardenberg.

Eerste klasse B

Na zes wedstrijden zonder overwinning heeft FC 's-Gravenzande weer en driepunter kunnen scoren. In Volendam werd de plaatselijke amateurtak met 1-0 verslagen. Lopes de Brito scoorde na 10 minuten spelen de enige treffer. FC 's-Gravenzande staat op plaats vijf.

Tweede klasse C

De derby tussen KMD en Westlandia is verdiend gewonnen door de Naaldwijkse ploeg. Op sportpark Suydervelt werd Jasper van Dijk in de tweede helft de matchwinner. Een belangrijk doelpunt bleek na de wedstrijd, want koploper SVC'08 ging verrassend onderuit in Hoek van Holland. Na de nederlaag tegen Lyra herstelde HVC'10 zich knap tegen SVC'08. Jurgen Warbout scoorde acht minuten voor tijd de enige treffer. Westlandia en SVC'08 zijn nu samen koploper. KMD is nummer voorlaatst en HVC'10 staat op een tiende plaats.

Lyra heeft voor de eerste keer dit seizoen drie overwinningen op rij behaald. In Waddinxveen won de Lierse ploeg met 2-0 van de in degradatie verkerende thuisploeg. Door dit resultaat blijft op een gedeelde zevende plaats staan. Daarnaast heeft Lyra kans op het behalen van de tweede periodetitel. Mocht Lyra volgende week winnen van RCL dan kan een week later in de derby tegen KMD de tweede periode binnen gehaald worden.

Na drie nederlagen op rij heeft VDL eindelijk weer eens gewonnen. Op eigen veld won VDL met 3-1 van UVS. De Leidse ploeg opende nog wel de score, maar daarna was het VDL dat de wedstrijd naar zich toetrok. VDL staat gedeeld vierde met TAVV en UVS. Sportclub Monster moest de zevende nederlaag van het seizoen incasseren. Op sportpark Polanen won RCL met 2-0. De Monsterse ploeg staat op plaats 11.

Derde klasse B

De verrassing uit deze klasse kwam op naam van Maasdijk. Aan de Lange Kruisweg won de thuisploeg van koploper Te Werve. Maasdijk nam de leiding waarna Te Werve voor rust alsnog langszij kwam. Na de pauze namen de bezoekers al snel de leiding. In de laatste tien minuten bracht Maasdijk de sensatie op het scorebord. Uiteindelijk schoot Barry Bronswijk uit een vrije trap de winnende treffer binnen.

De nummers twee en drie van de ranglijst profiteerde van de misstap van Te Werve. Die Haghe won met van DSVP. Honselersdijk bleek de sterkste in de derby tegen Verburch. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg met 3-0 van de promovendus. Die Haghe heeft vier punten minder dan de koploper. Honselersdijk volgt op zes punten en staat derde. Maasdijk is terug te vinden op plaats vier en staat twee punten achter op Honselersdijk. Verburch staat negende.

Naaldwijk moest op eigen sportpark de zesde nederlaag van het seizoen incasseren. TAC'90 was in het middenmootduel met 2-1 de sterkste. Naaldwijk staat tiende. MVV'27 speelde gelijk tegen GDA en behoudt de plaats in de middenmoot. MVV'27 staat achtste.

Vierde klasse B

De topper tussen Loosduinen en VELO is gewonnen door de Wateringse ploeg. Op sportpark Madestein had de koploper het lastig tegen de nummer drie van de ranglijst. Na een spannende wedstrijd won VELO uiteindelijk met 2-1. was Door de 2-1 overwinning schudt VELO in ieder geval een concurrent in de race om de titel af. Het gat tussen beide ploegen is nu negen punten. De enige concurrent is Duindorp. Deze ploeg staat nog steeds vier punten achter VELO.

Vierde klasse E

Voor de tweede keer dit seizoen moest Schipluiden een puntendeling toestaan. VOB wist de koploper zelfs voor de eerste keer dit seizoen van score af te houden. Na 90 minuten was er niet gescoord: 0-0. In de titelrace lijkt FC Maense af te haken. De topper tegen Ariston'80, nummer twee, werd met 2-0 verloren. De Delftse ploeg staat nu vijf punten achter de koploper. FC Maense staat derde met tien punten achterstand op Schipluiden.

MSV'71 boekte de vierde overwinning van het seizoen. In Delft won de ploeg met 2-1. MSV'71 staat op een negende plaats. Quintus was vrij en staat op plaats zeven.