WOS
Archief

Twitter Dijkvogels

Zaalkorfbal: Dijkvogels kampioen

Dijkvogels heeft zich laten kronen als kampioen van de derde klasse. In de voorlaatste competitiewedstrijd won Dijkvogels van de enig overgebleven concurrent om de titel Reeuwijk. Na de overwinning is Dijkvogels niet meer te achterhalen voor de achtervolgers. Met nog twee speelronden te gaan zijn u alle regioploegen in veilige haven.

Eerste klasse E

Valto heeft zich ondanks een verlies bij Excelsior veilig gespeeld en is volgend seizoen voor het derde jaar op rij eersteklasser. In de voorlaatste uitwedstrijd moest Valto met miniem de winst laten aan Excelsior. In sporthal De Buitenhof in Delft was het een spannende wedstrijd. Valto opende goed en kleine marge, echter Excelsior kwam terug en maakte gebruik van een dip van de bezoekers. Excelsior leidde halverwege de wedstrijd met 13-9. Valto herstelde zich na rust snel en wist gelijk te komen, maar Excelsior liep weer uit en de marge werd drie treffers. In de slotfase kwam Valto nog bijna op gelijke hoogte, maar verder dan een 22-21 nederlaag kwam de Lierse ploeg niet. De komende twee weken is Valto vrij in de competitie en kan het zich voorbereiden op de finale van de Zuid-Holland Cup op dinsdag 1 maart.

Tweede klasse G

CKC Maassluis heeft zich hersteld van de ruime nederlaag tegen kampioen ONDO. In sporthal Holy in en tegen Vlaardingen won CKC Maassluis de Waterwegderby met 22-14. Halverwege de wedstrijd leidden de bezoekers met 13-7 tegen de hekkensluiter. CKC Maassluis staat op een tweede plaats en heeft één punt voorsprong op nummer drie Korbis.Tweede klasse H


ODO heeft de topper tegen GKV niet in winst weten om te zetten. In sporthal De Hofstede trakteerden beide ploegen het publiek op een zeer spannende wedstrijd. De ruststand was 10-11 in het voordeel van de bezoekers uit Den Haag. Uiteindelijk won GKV de wedstrijd met 21-20 en houdt hiermee de kans op de titel levendig. De Haagse ploeg staat drie punten achter op koploper Weidevogels. Over drie weken treffen de nummers één en twee elkaar. ODO staat derde met drie punten achter nummer twee GKV. Lotte Dingjan was met vijf treffers topschutter bij de Maaslandse ploeg.

Tweede klasse I

ONDO heeft de voorlaatste thuiswedstrijd in winst omgezet. Hekkensluiter ADO werd in de Westlandhal met 21-9 verslagen. ONDO staat op de derde plaats met drie punten achterstand op koploper HKC en twee punten achterstand op nummer twee KOAG. Met nog twee speelronden te gaan lijkt een tweede plaats het hoogst haalbare. Drie weken staat de topper tussen KOAG en HKC op het programma. ONDO gaat dan op bezoek bij Stormvogels.

Derde klasse I

Dijkvogels is weer tweedeklasser. De Maasdijkse ploeg liet in haar kampioenswedstrijd zien dat het de beste ploeg is haar afdeling. In sporthal De Meerkoet in Reeuwijk kwam de plaatselijke vereniging bijna niet in het spel voor. Dijkvogels heerste en had geen zenuwen in de laatste uitwedstrijd van het seizoen. Reeuwijk opende nog wel de score, maar moest toezien dat Dijkvogels daarna het heft in handen nam. De bezoekers gingen de kleedkamers opzoeken met een voorsprong van 9-3. Na de pauze was er kwa treffers weinig reden tot juichen, maar dat deerde Dijkvogels niet dat het kampioenschap niet meer kon ontgaan. Met een 12-5 overwinning mocht Dijkvogels zich kampioen noemen en is het volgend zaalseizoen weer tweedeklasser.