WOS
Archief

In Westland nu ook steun-site voor vluchtelingen

Na de Facebookpagina 'Geen AZC in het Westland' is er nu ook een pagina met als titel 'Westland voor vluchtelingen' gestart. Deze pagina maakt zichtbaar dat niet alle Westlanders tegen vluchtelingen zijn, aldus de initiatiefnemers.

"Want mensen die vluchten voor oorlog en de dood hebben recht op een veilige plek om te wonen", aldus de initiatiefnemers Sijbrand Alblas en Rosalie Vellekoop. Deze steun-pagina is te vinden op facebook.com/westlandvoorvluchtelingen.

De Lierse dominee Sijbrand Alblas, die op persoonlijke titel meewerkt, stelt: "Ik zie best wat haat en angst richting vluchtelingen en ik begrijp de zorgen ook goed. Integratie is een proces waarbij veel geduld komt kijken en dat energie kost van de samenleving. Maar een vluchteling is ook een mens op deze aarde en we hebben een taak om naar elkaar om te zien. Daarom vinden wij dat vluchtelingen opgevangen moeten worden."

De Naaldwijkse Rosalie Vellekoop vult aan: "Als we willen dat deze mensen geen problemen veroorzaken, is het belangrijk dat we ze helpen integreren. Door de taal te leren en ze uit te leggen hoe dingen werken in Nederland. Als we alleen negatief zijn en niets voor ze doen, kun je wachten tot er problemen ontstaan."

Alblas en Vellekoop vinden niet dat vluchtelingen ongelimiteerd moeten worden opgevangen: "Dat kunnen we niet aan. We kunnen niet iedereen opvangen, maar in Nederland en ook in het Westland kunnen we wel een bijdrage leveren, liefst via kleinschalige locaties."