WOS
Archief

42 maanden cel voor hennephandel

Een 39-jarige Honselersdijker is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een celstraf van 42 maanden voor het telen, drogen en uiteindelijk verkopen van hennep.

Een 35-jarige plaatsgenoot en een 25-jarige man uit Monster kregen voor hetzelfde vergrijp 24 maanden celstraf. Een 61-jarige man, van wie de woonplaats onbekend is, kreeg 15 maanden waarvan 6 voorwaardelijk. Een 38-jarige vrouw uit Alphen kreeg alleen een taakstraf voor witwassen.

Er was volgens de rechtbank sprake van een samenwerkingsverband tussen meerdere personen die als doel had om met hennepteelt, diefstal van elektriciteit, de handel in hennep en het exploiteren van een growshop geld te verdienen. De criminele organisatie gebruikte zo'n acht panden in Den Haag en het Westland.

Opvallend is volgens de rechtbank dat zij de volledige keten van hennepteelt in handen hadden, van het kweken van stekjes tot het uiteindelijke verhandelen van de oogst. Ook is gekweekt in Belgiƫ en die hoeveelheid is naar Nederland gebracht om hier te worden gedroogd en verhandeld.