Archief
Kruising Hoekselijn met Strandweg-Google Streetview-

Kruising Hoekselijn met Strandweg-Google Streetview-

'Maak ongelijkvloerse kruising bij Strandweg'

Bewoners van de Strandweg in Hoek van Holland hebben een brief naar de Rotterdamse gemeenteraad gestuurd over de toekomstige kruising van de Hoekselijn met hun straat. Er wordt dringend gevraagd om een ongelijkvloerse kruising met de spoorweg naar het strand.

In de huidige plannen is een gelijkvloerse kruising voorzien. De Vereniging van Eigenaars Strandweg stelt in de brief, dat er behalve geluidsoverlast en verkeershinder ook nog grote veiligheidsproblemen te voorzien zijn.



Om dit verder te onderzoeken, heeft de vereniging de ongevalstatistieken met metro's opgevraagd. Het gaat om ongevallen in de Rotterdamse wijk Prins Willem Alexander. In de periode 2001 tot en met 2010 zijn daar 28 ongevallen geweest, waarbij in totaal vijf doden zijn gevallen. "Wij denken dat dat gezien de ruimtelijke omstandigheden bij ons ter plaatse nog erger zal zijn", aldus deze bewonersorganisatie van de Strandweg.



De vereniging stelt verder, dat de kosten voor een ongelijkvloerse kruising zoals ingeschat door het Projectbureau erg aan de hoge kant zijn, "waarschijnlijk omdat er dan voor een luxe dure variant werd gekozen". Op eerder bij het bureau aangedragen mogelijkheden voor 'een veel goedkopere oplossing' zegt de vereniging geen reactie te hebben ontvangen.