WOS
Archief

Gemeentekantoor -s-Gravenzande-Fred van der Ende-

Westland 'instrueert' organisatoren demonstraties

Als Westlanders komende dinsdag willen gaan demonstreren in verband met het asielzoekersdebat in de gemeenteraad , dienen organisatoren dit uiterlijk vrijdag om 12.00 uur bij de gemeente aan te melden. De reden dat de gemeente dit dinsdagavond onder de aandacht heeft gebracht, is dat burgemeester Van der Tak signalen heeft opgevangen dat inwoners daadwerkelijk van plan zijn om op 16 februari te gaan demonstreren.

De gemeente stelt: "In Westland mag iedereen, onder voorwaarden, een demonstratie of manifestatie organiseren. Deze voorwaarden zijn er om de demonstraties en manifestaties goed en veilig te laten verlopen."

Op grond van een tijdige kennisgeving, kan de burgemeester dan een inschatting maken van de maatregelen die de gemeente en de politie moeten nemen. Hij kan bijvoorbeeld bepaalde voorschriften en beperkingen stellen om de veiligheid te garanderen en de manifestatie in goede banen te leiden. Indien de veiligheid niet gewaarborgd is, kan de burgemeester de manifestatie of demonstratie verbieden.

Zo'n kennisgeving moet de volgende gegevens bevatten:

a. naam en adres van degene die de betoging houdt;

b. het doel van de betoging;

c. de datum waarop de betoging wordt gehouden en het tijdstip van aanvang en van beƫindiging;

d. de plaats en, voor zover van toepassing, de route en de plaats van beƫindiging;

e. voor zover van toepassing, de wijze van samenstelling;

f. maatregelen die degene die de betoging houdt zal treffen om een regelmatig verloop te bevorderen.Zie ook de website van de gemeente.

Categorieen:
WestlandPolitiek