WOS
Archief

Initiatiefnemers WestlandPas krijgen herkansing

De initiatiefnemers van een WestlandPas krijgen tot 1 juni de tijd om de Westlandse gemeenteraad voor hun formule te winnen. Zij moeten in genoemde periode in overleg met ondernemersorganisatie MKB Westland tot een overtuigend voorstel komen.

Dit was maandagavond de enigszins verrassende uitkomst van de behandeling van dit onderwerp in een commissievergadering van de gemeenteraad. De herkansing werd voorgesteld door fractievoorzitter Ulbe Spaans van Progressief Westland , die vervolgens zeer ruime bijval kreeg.

Zo'n WestlandPas zou kortingsvoordelen moeten bieden voor alle Westlanders en tevens vooral ten goede moeten komen aan de sociale minima, onder meer door het gemeentelijke Kindpakket eraan te koppelen.

Door de gemeente zijn afgelopen jaar drie varianten onderzocht: aansluiting bij de Ooievaarspas (Den Haag), bij de Rotterdampas of een geheel eigen pas, waarvoor het concept door lokale initiatiefnemers is ontwikkeld.

Na het uitvoeren van tal van vergelijkingen opteerde de gemeente voor de RotterdamPas in een lokaal jasje. De Ooievaarspas viel al snel af, omdat deze uitsluitend gericht is op de minima. Een geheel eigen WestlandPas kan er mogelijk pas komen na een Europese aanbesteding, tenzij andere partijen dan de gemeente voor de opstartfinanciering kunnen zorgdragen.

Het streven is er nog steeds op gericht om begin 2017 een Westlandse kortingspas van start te laten gaan.

Categorieen:
WestlandPolitiek