Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Vrijdag moet er duidelijkheid zijn over Westlandpas

Of de gemeente Westland op de een of andere manier betrokken wil zijn bij de invoering van een algemeen geldende kortingspas, moet komende vrijdag duidelijk worden. Dan heeft wethouder El Mokaddem een gesprek met de initiatiefnemers van de 'Westlandpas' en vertegenwoordigers van het MKB-investeringsfonds.

Zo'n Westlandpas zou kortingsvoordelen moeten bieden voor alle Westlanders en tevens vooral ten goede moeten komen aan de sociale minima, onder meer door het gemeentelijke Kindpakket eraan te koppelen.

Onderzoek

Door de gemeente Westland zijn in het afgelopen jaar drie varianten onderzocht: aansluiting bij de Ooievaarspas (Den Haag), bij de Rotterdampas of een geheel eigen pas, waarvoor het concept door lokale initiatiefnemers is ontwikkeld.

Na het uitvoeren van tal van vergelijkingen opteerde de wethouder voor de Rotterdampas in een lokaal jasje. De Ooievaarspas viel al snel af, omdat deze uitsluitend gericht is op de minima. Voor een geheel eigen Westlandpas zou er een Europese aanbesteding in gang moeten worden gezet, tenzij andere partijen dan de gemeente voor de opstartfinanciering zouden zorgen.

Raadscommissie

Tijdens de behandeling in een commissievergadering begin februari was er raadsbrede steun voor de suggestie om de initiatiefnemers van de Westlandpas tot 1 juni de kans te geven om met een goede formule te komen.



Maandagavond werd de pas opnieuw besproken in een commissievergadering. Fractievoorzitter Ulbe Spaans van Progressief Westland had tussendoor contact met de initiatiefnemer. Daarbij had hij begrepen, dat de Westlandpas echt op 1 januari a.s. kan worden ingevoerd. Wethouder El Mokaddem wil zich vrijdag graag laten overtuigen en anders heeft hij nog tot 1 september speelruimte om alsnog (per 1 maart 2017) te kunnen aansluiten bij de Rotterdampas.

Categorieen:
Westland Politiek