Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Groen licht voor Westlandpas dankzij steun van MKB

In de gemeente Westland zal er per 1 januari a.s. daadwerkelijk een Westlandpas zijn. De initiatiefnemers van deze voor iedere burger bestemde kortingspas hebben de steun verworven van MKB Westland. Dat meldde wethouder El Mokaddem dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering.

El Mokaddem, die afgelopen vrijdag een gesprek had met de initiatiefnemers en met vertegenwoordigers van het MKB-investeringsfonds, wilde dat de gemeenteraad een dezer dagen schriftelijk gaan berichten, maar werd tot zijn mededeling geforceerd door een motie die was ingediend door fractievoorzitter Tamara van Riet (D66). Daarin verlangde zij aansluiting bij de Rotterdampas per 1 maart 2017, zoals ook de wethouder aanvankelijk had voorgesteld. Het was onlangs echter een breed gedragen wens uit de gemeenteraad om eerst nog eens goed naar het particuliere Westlandse initiatief te kijken.

Kat uit de boom kijken

Zo'n Westlandpas zou kortingsvoordelen moeten bieden voor alle Westlanders en tevens vooral ten goede moeten komen aan de sociale minima, onder meer door het gemeentelijke Kindpakket eraan te koppelen. Dat zal overigens nog niet per 1 januari het geval zijn, omdat El Mokaddem wat dat betreft de kat uit de boom wil kijken. Hoewel de ontwikkeling van de Westlandpas de gemeente niets kost, moeten onder meer privacy-aspecten met betrekking tot koppelingen voor de minima goed worden onderzocht.

Categorieen:
Westland Politiek