Heren Quintus 2 uitgeschakeld in bekertoernooi

De reserves van Koornneef W&S/Quintus hebben in de achtste finales van het landelijk bekertoernooi niet kunnen stunten tegen de reserves van OCI/Lions.

De Heulse eerstedivisionist en Lions, dat uitkomt in de eredivisie, ontliepen elkaar niet veel. Met een beetje geluk had Quintus aan de positieve kant van de score gestaan gezien de zes kansen in de tweede helft die via de paal naast gingen.

Quintus had in de eerste helft steeds een kleine voorsprong. Lions probeerde Quintus met een offensieve dekking van score af te houden, maar dat werkte dus niet. Quintus wist iedere keer een klein gaatje te vinden om af te ronden. De bezoekers wisten wel in de slotfase van de eerste helft van een 9-9 tussenstand uit te lopen naar een 12-010 voor sprong bij rust.

Na de pauze knokte Quintus zich weer langszij na een trefzekere eerste tien minute (16-16). Lions verdedigde minder offensief. Bij 19-19 verzuimde Quintus op voorsprong te komen. Lions was in de volgende fase slim genoeg om enkele fouten van de thuisploeg af te straffen (19-22). Deze marge liet Lions zich in de resterende tien minuten niet meer ontgaan. Het leek nog even spannend te worden bij 23-25, maar de Heulse ploeg kon niet doordrukken. Lions speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en won met 27-23.

Aanstaande donderdag speelt het eerste team van Quintus in de achtste finale van het bekertoernooi in Emmen tegen E&O.