Archief

Zaalhandbal heren: DIOS en Quintus 2 winnen

De spanning in de eerste divisie neemt de komende weken alleen maar toe. Welke ploegen zullen zich plaatsen voor de nacompetitie met daarin 75% kans op plaatsing voor de eredivisie. Alleen de nummer laatst in de nacompetitie blijft in de eerste divisie. Met een beetje geluk komt een regioploeg in de nacompetitie en naar alle waarschijnlijkheid is dat het reserveteam van Koornneef W&S/Quintus.

De Heulse ploeg won voor de vijfde keer dit seizoen een thuiswedstrijd. In de Van der Voorthal werd hekkensluiter Havas verslagen. Makkelijk ging het niet voor Quintus. Havas bleef de gehele wedstrijd goed bij en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 24-23 nederlaag tegen de gedeeld nummer drie van de ranglijst. De ruststand was 14-14. Marco de Bakker was het meest succesvol in de afronding. Hij schoot zeven keer raak. Volgende week gaat Quintus op bezoek bij mede-koploper Handbal Rotterdam. Aanstaande dinsdagavond staat eerst de bekerontmoeting tegen de reserves van OCI/Lions op het programma in de eigen Van der Voorthal.

Streekgenoot DIOS nam sportieve revanche op de reserves van JMS/Hurry Up. In Drenthe verloor de ploeg uit Midden-Delfland nog met 31-25, maar in de return won DIOS verrassend met 29-20. In de Ballonhal speelde DIOS een goede wedstrijd waarin verdedigend en aanvallend veel lukte. Halverwege de wedstrijd leidde DIOS met 14-11. Na de pauze kwam de ploeg niet meer in gevaar en kon het uitlopen de tegenstander. Door de 29-20 overwinning is DIOS op gelijke hoogte gekomen met Hurry Up. Beide ploegen hebben nu exact hetzelfde doelsaldo, namelijk plus negen, en staan op een gedeelde zevende plaats.