WOS
Archief

Zaalkorfbal: Dijkvogels op weg naar titel, Valto wint van koploper

De enige regioploeg die kampioen kan worden, is Dijkvogels. De Maasdijkse ploeg blijft koploper en kan volgende week kampioen worden. Valto. ONDO en ODO wonnen hun wedstrijd. CKC Maassluis verloor in de kampioenswedstrijd van ONDO (M).

Eerste klasse E

Na een spannende eindfase heeft Valto twee punten overgehouden aan de topper tegen koploper Achilles. In sporthal De Hoekstee in Hoek van Holland legde de Lierse ploeg na nummer twee Merwede ook de koploper over de knie. Met nog drie wedstrijden te gaan is de achterstand van Valto op Achilles drie punten. De competitie kan nog een mooi slot worden met op de slotdag Merwede tegen Achilles.

Valto leidde halverwege de wedstrijd met 14-11. Na de pauze nam de spanning toe. Achilles kwam langszij bij 14-13. Daarna had Valto steeds een kleine voorsprong, maar nooit meer dan één treffer. Met nog ruim vier minuten te spelen was de stand weer in evenwicht (24-24). Valto perste er een slotoffensief uit en won uiteindelijk met 27-25. Voor de Lierse ploeg was het de vier de overwinning uit de laatste vijf ongeslagen wedstrijden. Valto heeft nog één punt nodig om officieel veilig te zijn. Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Excelsior.

Tweede klasse G

In de kampioenswedstrijd van ONDO kon CKC Maassluis alleen in de eerste 20 minuten gelijke tred houden met de koploper. In sporthal De Sprong in Middelburg liet ONDO vanaf dat moment zien dat het niet voor niets al tien wedstrijden had gewonnen. Halverwege de wedstrijd was de stand 14-9 voor de Zeeuwse ploeg. Na de pauze behield ONDO gemakkelijk de voorsprong en breidde dit verder uit. ONDO won met 23-15 en het feest barstte los na het laatste fluitsignaal voor het behaalde kampioenschap. CKC Maassluis blijft tweede op de ranglijst . Volgende week gaat de ploeg op bezoek bij Vlaardingen.

Tweede klasse H

ODO en GKV gaan strijden om de plaatsen twee en drie in de competitie. Koploper Weidevogels lijkt met nog drie wedstrijden te gaan met het kampioenschap te gaan pronken. In sporthal De Hofstede won ODO zoals verwacht van hekkensluiter Luno. Na een 13-5 voorsprong bij rust won ODO met 23-10 van de bezoekers. Volgende week wacht de topper tegen GKV in Maasland. Bij winst neemt ODO de tweede plaats over. Paul Marseille, coach van het tweede, verving de geschorste Patrick Bezemer. Marseille zal de club aan het eind van het seizoen na negen jaar verlaten. Bij ODO was Willem van Vliet topscorer met zes treffers. Rebounder Michiel Molendijk was de beste man van het veld.

Tweede klasse I

ONDO blijft in het spoor van koploper HKC (drie punten achter) en nummer twee KOAG (twee punten). De 's-Gravenzandse ploeg haalde een minieme overwinning op Korbatjo. In sporthal De Boogerd in Oud-Beijerland won ONDO met 15-14. De 's-Gravenzandse ploeg blijft voor de vierde keer op rij ongeslagen. Volgende week komt hekkensluiter ADO op bezoek in de Westlandhal.

Derde klasse I

Dijkvogels heeft twee wedstrijdronden voor het einde in ieder geval een beslissingswedstrijd voor promotie veilig gesteld. De koploper won met 15-11 van Paal Centraal en heeft nu zes punten voorsprong op nummer drie Nexus. Volgende week zaterdag kan bij winst in Reeuwijk tegen de plaatselijke korfbalclub de kampioensvlag in top. Het verschil tussen Reeuwijk en Dijkvogels bedraagt drie punten. Reeuwijk heeft een wedstrijd minder gespeeld.