Zaalhandbal dames: Quintus wint eenvoudig; VELO net niet

Quintus heeft de gedeelde tweede plaats op de ranglijst weten te behouden. VELO kon het net niet bolwerken tegen PSV Handbal.

In degradatiekandidaat DSS had Virto/Quintus een gemakkelijke avond. De wedstrijd begon overigens ruim een kwartier later doordat DSS door fileleed niet op tijd compleet was. In de Van der Voorthal had het puntloze Door Samenwerking Sterk helemaal niets in te brengen. Quintus leidde na een kwart wedstrijd met 9-2 en halverwege de wedstrijd was de stand 16-9 mede door een slappere fase aan Heulse zijde. Na de pauze pakte de thuisploeg de draad weer op. Na ruim 45 minuten was de stand 26-14. Het verschil aan het eind van de wedstrijd was 20 treffers. Quintus won met 36-16 en bezet samen met Dalfsen de tweede plaats. Beide ploegen hebben vijf punten achterstand op koploper VOC. In strijd om de tweede plaats wordt het doelsaldo van belang. Dit is nu in het voordeel van Quintus.

VELO heeft aan de tweede ontmoeting tegen PSV Handbal geen punt overgehouden. In het eerste onderlinge treffen sloten beide partijen in Wateringen af met een 23-23 eindstand. In de return speelde VELO een prima eerste helft en leidde zelfs met 14-13. In sporthal De Vijfkamp kwam VELO niet goed uit de kleedkamer voor het vervolg van de wedstrijd. PSV Handbal kwam al snel drie punten voor en dat gat kon VELO niet gedurende het vervolg van het tweede bedrijf niet dichten. De thuisploeg won met 28-25 en kon met twee punten in de tas tevreden het carnaval tegemoet treden. Volgende week komen de reserves van Quintus op bezoek in Wateringen. Een weel later komt Targos BEVO op bezoek en bij winst gloort misschien nog een beetje Wateringse hoop op lijfsbehoud.