WOS
Archief

Twitter FedCup

Tennis: Sensatie Fed Cup mede door Bertens

Kiki Bertens heeft zaterdag bij de Fed Cup verrassend de Russische nummer twee, Jekaterina Makarova, verslagen in twee sets: 6-3, 6-4.

Rusland is torenhoog favoriet voor de ontmoeting, maar verloor later op de dag ook het tweede dames-enkelspel van Richel Hogenkamp.

Kopvrouw Bertens van de Nederlandse tennisploeg , die nu 12 van haar 13 enkelduels in de Fed Cup heeft gewonnen , maakte in Moskou het verschil door op belangrijke momenten sterk te serveren tegen de nummer 31 van de wereld.

Beide speelsters kwamen voor de eerste keer tegen elkaar uit. De Wateringse Bertens, de nummer 106 van de wereldranglijst, was eerst nog wat nerveus. Ze leverde in de eerste game meteen haar service in. Makarova had voor eigen publiek echter eveneens last van zenuwen. Bertens brak de 27-jarige Russin direct terug en hield daarna het initiatief, met dank ook aan haar prima service. De Nederlandse troef sloeg op het eerste setpunt meteen toe en bleef ook in de tweede set koelbloedig haar kansen benutten. Geholpen door het rommelige weerwerk van Makarova, die af en toe een wanhopige indruk maakte, ging Bertens resoluut op de overwinning af. Met een prima service haalde ze op haar eerste wedstrijdpunt de overwinning binnen. Zondag komt Bertens nogmaals in actie, bovendien speelt de Monsterse Arantxa Rus het dames-dubbelspel.