WOS
Archief

Dennis van Schie 2

Watervergunning A4 komt voor Raad van State

De Raad van State moet zich gaan uitspreken over de watervergunning die het Hoogheemraadschap van Delfland heeft verleend voor de verlengde A4. Daarin staat dat Rijkswaterstaat dagelijks maximaal 1450 kubieke meter water mag afvoeren uit het verdiepte gedeelte van de weg. Stichting Batavier, die de ontwikkelingen rond de nieuwe weg kritisch volgt, is naar de hoogste bestuursrechter gestapt om de verlening van de vergunning aan te vechten.

Delfland verleende de vergunning in december vorig jaar, onder de voorwaarde dat het water via retourbemaling ook weer teruggepompt wordt. "Nog voordat belanghebbenden de kans kregen om in beroep te gaan tegen deze gewijzigde vergunning, werd de weg eind 2015 door minister Schultz van Haegen geopend", aldus Batavier.

De stichting twijfelt of door 'de haast van minister Schultz om de weg te openen' het besluit over de vergunning wel zorgvuldig tot stand is gekomen. De vergunning zou in strijd zijn met bepalingen in de Waterwet, de Keur Delfland, het Trac├ębesluit A4 Delft-Schiedam en de Wet milieubeheer. Batavier vraagt zich af of retourbemaling een haalbare oplossing is. "Eerder had Rijkswaterstaat namelijk zelf aangegeven dat dit niet mogelijk was."

De gemeente Midden-Delfland besloot eerder deze week na gesprekken met Delfland en Rijkswaterstaat geen beroep aan te tekenen tegen de vergunning.