WOS
Archief

WOS Media

Volle tent bij opening 'Burgerkantoor'

Het was vrijdagavond stampvol bij de opening van het eerste Burgerkantoor van de politieke partij Westland Verstandig. Deze ontmoetingsplaats is gevestigd in een voormalige slagerij aan de Julianastraat in Naaldwijk.

De toeloop bestond uitsluitend uit partijgenoten en tientallen burgers die zich verwant voelen met deze lokale partij of uit pure nieuwsgierigheid op de openbare uitnodiging waren ingegaan. Politici van andere partijen vielen er niet te bekennen.Door velen wordt het kantoor gezien als opvolger van de pagodetent van Westland Verstandig die afgelopen jaar maandenlang voor het gemeentehuis in Naaldwijk heeft gestaan als demonstratieobject tegen de komst van een tweedelig nieuw gemeentehuis. Fractievoorzitter Peter Duijsens zei desgevraagd, dat hij al in 2010 met het idee van burgerkantoren speelde.

De openingshandeling werd verricht door vertegenwoordigers vanuit de twaalf kernen van de gemeente. Daarbij ging het onder meer om burgers die in de clinch hebben gelegen (en in sommige gevallen nog liggen) met het gemeentebestuur. Zo vertegenwoordigde alpacafokker Theo Enthoven de kern Poeldijk en Bart Noordermeer, bewoner van de 'asbestwijk' , de kern Wateringen.

Het kantoor is op werkdagen geopend en Westland Verstandig heeft met dertig partijgenoten afspraken gemaakt over de bezetting. Binnen afzienbare termijn wil de partij in 's-Gravenzande een tweede burgerkantoor openen.