WOS
Archief

Politie zoekt nog naar 'Wateringse' inbrekers

De recherche van Politiebureau Westland is nog op zoek naar drie jongemannen die in september een inbraak hebben gepleegd in een woning aan de Gaelstraat in Wateringen. De mannen zijn op camerabeelden vastgelegd en de politie heeft daarvan diverse opnamen vrijgegeven.

De 86-jarige bewoner was op woensdag 23 september 2015 gewoon thuis. Op het moment dat de drie inbrekers aankwamen, was hij net even in zijn garage die achter het huis ligt. Het slachtoffer had alles netjes afgesloten. De drie hebben een raam opengebroken en zijn de woning gaan doorzoeken. Het huis is overhoop gehaald en uiteindelijk is er een zware kluis van ongeveer 50 kilo meegenomen. Daar zaten wat waardepapieren, sieraden een horloge en wat munten in.

De inbrekers hadden hun auto een paar huizen verderop geparkeerd, net even om de hoek in de Gaelstraat. Zij realiseerden zich vermoedelijk niet dat zij de auto voor een woning met camera neerzetten. Op de beelden is te zien, dat de blauwe Hyundai i30 komt aanrijden op de lege parkeerplekken. De bestuurder zet de auto netjes in het midden van het beeld neer. Drie mannen stappen uiteindelijk uit het voertuig en lopen dan weg in de richting van de woning om na een tijdje terug te komen met de kluis. Als de verdachten met de kluis in de auto zitten, gaan ze er vandoor.

Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in het Westland via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.