WOS
Archief

Odfjell 1

Onderzoek naar uitvoering aanbevelingen zaak Odfjell

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat onderzoeken of de aanbevelingen uit het rapport 'Veiligheid Odfjell Terminals Rotterdam 2000-2012' zijn opgevolgd. Dat heeft het instituut dinsdag gemeld.

In het rapport zijn in totaal acht aanbevelingen gegeven aan zowel tank-,op- en overslagbedrijf Odfjell in de Botlek als de opdrachtgevers, de vergunningverlener, toezichthouders en de staatssecretaris. De OVV concludeerde toen dat door falend veiligheidstoezicht zowel werknemers als omwonenden (in onze regio Maassluis en Hoek van Holland) gevaar hebben gelopen.

De Raad wil weten of de verbeteringen die naar aanleiding van het eerdere rapport zijn aangekondigd, ook daadwerkelijk in de praktijk hebben geleid tot een grotere veiligheid.

In 2012 kwamen diverse misstanden bij het het van oorsprong Noorse Odfjell aan het licht. Het bedrijf heeft meerdere malen beterschap beloofd, maar werd uiteindelijk toch grotendeels stilgelegd. Dit gebeurde onder meer, omdat het herhaaldelijk verzuimde om incidenten te melden. Tot op de dag van vandaag zijn nog steeds niet alle tanks in gebruik.

<script async="" charset="utf-8" src="//platform.twitter.com/widgets.js"></script>