WOS
Archief

Leuningjes komt in februari met toekomstplan

Het bestuur van sociaal cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk hoopt over vier weken een toekomstplan bij de gemeente Westland te kunnen indienen. Dat heeft voorzitter Jeannet Hubbeling woensdagavond toegezegd in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Een belangrijk deel van De Leuningjes, waaronder de grote zaal, is al maandenlang dicht wegens een asbestbesmetting. Een totale sanering gaat enkele maanden duren. Suggesties om voorlopig te volstaan met de direct noodzakelijke sanering, worden door wethouder Peter Ouwendijk niet haalbaar geacht. Gezien de gebruikte interieurmaterialen, zit een snelle, eenvoudige sanering er niet in, hield hij de commissie voor.

"Wij willen sociaal en cultureel blijven", bespiegelde Hubbeling. Zo wil het bestuur voor de personeelsbezetting samenwerken met Werkplein Westland om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten. Onder de lokale bevolking zouden meer vrijwilligers moeten worden geworven. Hierbij wil De Leuningjes een beroep doen op de kennis en het netwerk van Vitis Welzijn. Ook aan de verenigingen die het complex gebruiken, zal worden gevraagd om de helpende hand te bieden.

Om een tevens noodzakelijke impuls aan de zakelijke verhuringen te kunnen geven, wil het bestuur lokale en regionale ondernemers bij De Leuningjes gaan betrekken. Hierbij wordt in eerste instantie gekeken naar het Poeldijkse bedrijventerrein ABC Westland, zo liet Hubbeling weten.